Τραγανά και υγιεινά spring rolls με λαχανικά ψημένα στο φούρνο.
Εύκολα, γρήγορα για να κεράσεις στην παρέα μια βραδιά ή να συνοδεύσεις στο πάρτι. Χρυσαφένιο φύλλο κρούστας που όπως σπάει γεμίζει το στόμα και ελευθερώνει τη γέμιση του από νόστιμα λαχανικά.
Καλά, ότι τρώγονται σε χρόνο dt περιττό να το πω νομίζω…
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Spring rolls λαχανικών στο φούρνο
Spring rolls λαχανικών στο φούρνο
5 from 3 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
25 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
15 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
40 Λεπ.
Πιάτο Συνοδευτικό
Μερίδες 13 Κομμάτια
Θερμίδες 143

Υλικά

  • 13 φύλλα κρούστας
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή σε ροδέλες
  • 1 στικ σέλερι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μέτριο καρότο κομμένο σε λεπτά στικς
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτά στικς
  • 400 γρ λευκό λάχανο τριμμένο
  • 1 ΚΣ σόγια σως
  • 1 ΚΣ λευκό ξύδι
  • 1 κγ κορν φλάουρ
  • 30 ml ηλιέλαιο ή σπορέλαιο ή ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή wok, σε δυνατή ένταση και σοτάρω το κρεμμύδι με το σέλερι για 4 λεπτά.
  • Προσθέτω το σκόρδο, αφήνω ½ λεπτό και συνεχίζω με τα λαχανικά, το καρότο, τα κολοκυθάκια και το λάχανο.
  • Μειώνω την ένταση σε μέτρια, ανακατεύω τα λαχανικά και τα αφήνω να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.
  • Ρίχνω τη σόγια σως, το ξύδι, το κορν φλάουρ, αναδεύω καλά και βγάζω από την εστία το τηγάνι, αφήνοντας τη γέμιση να κρυώσει.
  • Ανοίγω ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και κάθε ένα το ραντίζω με λίγο λάδι το μισό, αλείφω με πινέλο και το διπλώνω στη μέση (την μικρότερη πλευρά).
  • Βάζω στη μια άκρη 2 ΚΣ από τη γέμιση, ραντίζω το υπόλοιπο φύλλο με λάδι και ξεκινάω να το τυλίγω σε ρολό μέχρι τη μέση. Εκεί διπλώνω τις άκρες (δεξιά και αριστερά) προς τα μέσα (προς τη γέμιση) και συνεχίζω το τύλιγμα μέχρι το τέλος.
  • Προσέχω στην άκρη να αλείψω καλά λάδι για να κολλήσει το φύλλο και να σταθεροποιηθεί.
  • Βάζω λαδόκολλα στο ταψί 30x40 εκ, ραντίζω με λίγο λάδι και βάζω στη σειρά τα spring rolls προσέχοντας να τοποθετήσω τις άκρες προς τα κάτω (στο ταψί).
  • Τα ραντίζω κι από πάνω με λάδι, τα αλείφω με το πινέλο και τα ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν.
  • Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως!

ΤΙΠ:

  • Μπορώ να τα τηγανίσω σε μέτρια-δυνατή ένταση λίγα-λίγα (για να μην πέσει η θερμοκρασία) σε βαθύ τηγάνι με 3 εκ. λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά και τα βγάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Για ακόμα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορούμε να αναμείξουμε το ελαιόλαδο με νερό και με αυτό να αλείφουμε τα φύλλα. 
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 143kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 3g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Trans Fat: 1g | Sodium: 244mg | Potassium: 205mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 909IU | Vitamin C: 18mg | Calcium: 28mg | Iron: 1mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram