Θέλεις ελαφρύ γεύμα, χορταστικό και γεμάτο λαχανικά;
Αυτή η σαλάτα θα ικανοποιήσει όλα τα παραπάνω και κυρίως γευστικά δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο. Κριθαράκι με λαχανικά, ντοματίνια, ελιές με τον άνηθο να δίνει το έντονο άρωμα του και μια γευστική βινεγκρέτ που τα ενώνει όλα με την ιδανική υγρασία και γλύκα.
Αυτή η σαλάτα μπορεί να αποτελέσει το κυρίως γεύμα σου, αλλά και να συνοδεύσει οποιοδήποτε κρεατικό, όπως και να τη δοκιμάσεις, ζεστή ή κρύα θα σε εντυπωσιάσει η ξεχωριστή νοστιμιά της. Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Σαλάτα με κριθαράκι και λαχανικά
Σαλάτα με κριθαράκι και λαχανικά
5 from 5 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
20 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
20 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
40 Λεπ.
Πιάτο Σαλάτα
Μερίδες 8 Μερίδες
Θερμίδες 383

Υλικά

  • 450 γρ κριθαράκι
  • 3 κολοκυθάκια
  • 2 μελιτζάνες
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα στικς κομμένη σε μεγάλα στικς
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 100 γρ ελιές χωρίς πυρήνα σε ροδέλες χωρίς πυρήνα σε ροδέλες
  • 30 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:

  • 5 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 ΚΣ ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 ΚΣ λευκό ξύδι
  • 1 κγ ζάχαρη
  • ½ λεμονιού το χυμό
  • 2 ΚΣ άνηθο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Οδηγίες
 

  • Κόβω τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και αυτές στη μέση.
  • Τεμαχίζω τις μελιτζάνες σε ροδέλες και αυτές στα τέσσερα και τις απλώνω πάνω σε λαδόκολλα μαζί με τα κολοκυθάκια και την πιπεριά.
  • Ραντίζω με 1 ΚΣ ελαιόλαδο, ½ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, τα ανακατεύω καλά και τα ψήνω στο φούρνο, στους220°C, στον αέρα για 15 λεπτά (μέχρι να ψηθούν αλλά να μην λιώσουν, να μείνουν «al dente”).
  • Κόβω τα ντοματίνα στη μέση.
  • Γεμίζω τα 2/3 μιας κατσαρόλας με νερό και τη βάζω σε δυνατή ένταση να βράσει.
  • Προσθέτω ½ κγ αλάτι, ρίχνω το κριθαράκι, μειώνω την ένταση σε μέτρια και το αφήνω να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (8 λεπτά περίπου, να μη λιώσει).
  • Για τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το ξύδι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το άνηθο και τα ανακατεύω πολύ καλά.
  • Στραγγίζω το κριθαράκι και το αφήνω λίγο να κρυώσει.
  • Το ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα ψητά λαχανικά, τις ελιές, τα ντοματίνια, ¼ κγ αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και τη βινεγκρέτ.
  • Τα ανακατεύω όλα μαζί, γαρνίρω με έξτρα άνηθο και σερβίρω είτε χλιαρή είτε κρύα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 383kcal | Carbohydrates: 53g | Protein: 10g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 208mg | Potassium: 608mg | Fiber: 7g | Sugar: 9g | Vitamin A: 282IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 43mg | Iron: 1mg