Νυχτερίδες και αράχνες γλυκιά μου σε σφολιάτα σοκολάτας, για το Halloween και όχι μόνο! Θέλουν πάρτι τα παιδιά ή εσύ, με σχήματα/ σχέδια αράχνες και νυχτερίδες; Τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα…Εύκολο γλύκισμα, σοκολατένιο και γρήγορο που μπορείς να κάνεις ανάλογα τη γέμιση που θα χρησιμοποιήσεις πιο θρεπτικό. Τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν κι εσύ δεν θα χάσεις ώρες στη κουζίνα.Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας 850 γρ
- 155 γρ πραλίνα φουντουκιού ή ταχίνι σοκολάτα ή φυστικοβούτυρο σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου
- 15 γρ φιλέ αμυγδάλου
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για επάλειψη
- Άχνη για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί απλώνω ένα φύλλο σφολιάτας.
- Στη μέση με οδηγό ένα μπολ 12-13 εκ διαμέτρου κόβω λίγο από πάνω - κάτω και έπειτα από αυτά τα τέσσερα σημεία κόβω προς τις τέσσερεις γωνίες (δες αναλυτικά στο βίντεο).
- Αφαιρώ τα κομμάτια και τα βάζω σε άλλο ταψί για να φτιάξω μετά τις νυχτερίδες.
- Έχοντας σταματήσει το περίγραμμα της αράχνης, απλώνω στη σφολιάτα μια λεπτή στρώση πραλίνας (ή ότι άλλο χρησιμοποιήσω) και πασπαλίζω το φιλέ αμυγδάλου.
- Σκεπάζω ακριβώς από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, πιέζω στις άκρες περιμετρικά για να διαγραφτεί το ίδιο σχήμα με την πρώτη και με ένα μαχαίρι κόβω.
- Κι αυτά τα κομμάτια που βγάζω τα βάζω στο άλλο ταψί.
- Με το μαχαίρι κόβω γραμμές από το περίγραμμα του μπολ (δηλ. το κεφάλι της αράχνης) μέχρι τις άκρες ακτινωτά και από τις δυο πλευρές σχηματίζοντας τα πόδια της.
- Παίρνω ένα-ένα όλα τα κομμάτια και τα στριφογυρίζω.
- Χτυπάω ένα μικρό αυγό με 1 ΚΣ νερό και αλείφω τη σφολιάτα.
- Στο άλλο ταψί με τα κομμάτια που περίσσεψαν, σχηματίζω με ένα στρογγυλό κουπ-πατ τη νυχτερίδα σε ένα κομμάτι κόβοντας από κάτω ημικύκλια (τα κρατάω).
- Όμοια απλώνω πραλίνα, αμύγδαλο και σκεπάζω με το δεύτερο κομμάτι. Με τον ίδιο τρόπο φτιαχνω τη 2η νυχτερίδα με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αλείφω και αυτά με χτυπημένο αυγό και από τα κομμένα ημικύκλια στο πάνω μέρος σχηματίζω τα αφτιά των νυχτερίδων.
- Βάζω τα ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, μειώνω στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά.
- Βγάζω και βάζω δυο σταγόνες πραλίνας στη μέση του κεφαλιού της αράχνης πάνω στις οποίες κολλάω 2 μεγάλα φιλέ αμυγδάλου (για μάτια). Σχηματίζω πάνω στα αμύγδαλα πάλι δυο σταγόνες για τις κόρες των ματιών και η αράχνη είναι έτοιμη!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 336kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 8g | Fat: 14g | Saturated Fat: 6g | Sodium: 839mg | Sugar: 8g | Iron: 2mg