Όταν το Φθινόπωρο φέρνει τα πιο ζουμερά μήλα, αυτό το κέικ με μήλα και μαρμελάδα ροδάκινο είναι η τέλεια επιλογή για να τα αξιοποιήσεις!Μοναδικά αρωματικό, γεμάτο γεύσεις, θα γίνει το αγαπημένο σου φθινοπωρινό γλυκό! Με ελάχιστη προετοιμασία και το μοναδικό συνδυασμό μήλου και ροδάκινου, θα δημιουργήσεις ένα κέικ που θα ενθουσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν.Η γλυκιά μαρμελάδα δίνει την τέλεια ισορροπία γεύσεων, και σε λίγα μόνο λεπτά, θα έχεις έτοιμο το πιο απολαυστικό γλυκό για τον καφέ ή το τσάι! Δοκίμασέ το και θα δεις γιατί θα γίνει το αγαπημένο σου για το φθινοπωρινό τραπέζι! Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 3 μήλα ξεφλουδισμένα καρέ
- 3 αυγά σε θερμ.δωματίου
- 180 γρ ζάχαρη
- 120 ml σπορέλαιο
- 120 ml γάλα σε θερμ.δωματίου
- 1 λεμονιού το ξύσμα
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ μαρμελάδα ροδάκινο
Οδηγίες
- Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ρίχνω το ξύσμα λεμονιού, το λάδι, το γάλα και τα ανακατεύω.
- Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα.
- Τέλος ενσωματώνω τα μισά μήλα κομμένα σε καρέ.
- Βάζω το μισό μείγμα σε φόρμα 24 εκ (με αντικολλητικό χαρτί στη βάση) και λαδωμένα τα τοιχώματα της και ρίχνω διάσπαρτα κουταλιές από τη μισή ποσότητα της μαρμελάδας ροδάκινο.
- Σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα και όμοια βάζω κουταλιές με την υπόλοιπη μαρμελάδα από πάνω.
- Τη βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου).
- Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, την αφήνω 15 λεπτά να κρυώσει, αφαιρώ τη φόρμα και γαρνίρω προαιρετικά με άχνη πριν σερβίρω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 327kcal | Carbohydrates: 54g | Protein: 4g | Fat: 11g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.003g | Cholesterol: 37mg | Sodium: 25mg | Potassium: 255mg | Fiber: 2g | Sugar: 29g | Vitamin A: 98IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 83mg | Iron: 2mg