Δροσερό, γλυκόξινο και πολύ εύκολο το cheesecake βύσσινο το καλοκαίρι έχει την τιμητική του!
Το βύσσινο ταιριάζει απόλυτα με την γλυκόξινη γεύση της κρέμας τυριού και παρέα απογειώνουν το γλυκό.
Ή το λατρεύεις για πάντα ή το απορρίπτεις για μια ζωή, αυτό το γλυκό δεν έχει μέση λύση.
Το βύσσινο ταιριάζει απόλυτα με την γλυκόξινη γεύση της κρέμας τυριού και παρέα απογειώνουν το γλυκό.
Ή το λατρεύεις για πάντα ή το απορρίπτεις για μια ζωή, αυτό το γλυκό δεν έχει μέση λύση.
Υλικά
Για την βάση:
- 350 γρ μπισκότα τύπου digestive
- 160 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση:
- 600 γρ κρέμα τυρί
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
- 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το γαρνίρισμα:
- σιρόπι από βύσσινο κομπόστα
- 1 ΚΣ ζάχαρη
- 240 γρ βύσσινα 1 ολόκληρο κουτί
Οδηγίες
- Θρυμματίζω τα μπισκότα και τα ανακατεύω με το βούτυρο.
- Απλώνω το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 24 εκ, πιέζοντας δυνατά την βάση να σφίξει.
- Για την γέμιση χτυπάω στο μίξερ την κρέμα τυριού μαζί με την άχνη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
- Ρίχνω το μείγμα στη φόρμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το σιρόπι με 1 ΚΣ ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά.
- Αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το 1/3 πάνω στην γέμιση. Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά κυκλικά με την κρέμα.
- Από πάνω απλώνω τα βύσσινα και βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Βγάζω από το ψυγείο, με ένα μαχαίρι το ξεκολλάω περιμετρικά από το τοιχία και αφαιρώ το δακτύλιο. Μεταφέρω το γλυκό σε πιατέλα.
- Σερβίρω γαρνίροντας κάθε κομμάτι με λίγο σιρόπι.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 560kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 6g | Fat: 39g | Saturated Fat: 22g | Cholesterol: 112mg | Sodium: 403mg | Potassium: 127mg | Fiber: 1g | Sugar: 29g | Vitamin A: 1311IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 73mg | Iron: 1mg