Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των σχολείων χρειαζόμαστε λοιπόν κουλουράκια, κέικ πρωινά για να συνοδεύουμε το γάλα ή το χυμό τα παιδιά, τον καφέ μας οι μεγαλύτεροι.Αυτά τα μπισκότα βρώμης με μαρμελάδα είναι ιδανικά για το πρωινό, δεκατιανό, δεν είναι πολύ γλυκά, μας γεμίζουν ενέργεια και ταιριάζουν τέλεια με το ρόφημα μας! To ΝΕΟ NESQUIK® All Natural Νιφάδες βρώμης με κακάο είναι ένα θρεπτικό και γευστικό προϊόν για παιδιά, αποτελούμενο ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.Το χρησιμοποιούμε με γάλα ή γιαούρτι ή μέσα σε συνταγές και αποτελείται από 70% βρώμη. Μπορούμε να το προσθέσουμε σε ζεστό ή κρύο γάλα, ανακατεύοντας το για 3 λεπτά για να πήξει.
Εξοπλισμός
- Ταψί 30x40 εκ
- Πολυκόφτης
- Μπολ
Υλικά
- 315 γρ, 1 συσκευασία Nesquik ALL NATURAL νιφάδες βρώμης με κακάο
- 260 γρ καρύδια φουντούκια, κάσιους κα
- 100 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 1 κγ μαγειρική σόδα
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ μαρμελάδα φράουλα δες ΕΔΩ πώς να φτιάξεις σπιτική μαρμελάδα
Οδηγίες
- Βάζω στον πολυκόφτη τις Nesquik ALL NATURAL νιφάδες βρώμης με κακάο και τις αλέθω. Τις ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στον πολυκόφτη αλέθω πάλι τα καρύδια να γίνουν σκόνη (δεν τα αλέθω πολύ για να μην αρχίσουν να βγάζουν το έλαιο τους), τα μεταφέρω κι αυτά στο μπολ.
- Ρίχνω τη μαγειρική σόδα και ανακατεύω πάρα πολύ καλά όλα τα στερεά υλικά.
- Τέλος στο ίδιο μηχάνημα λιώνω τις μπανάνες ή με το πιρούνι καλά και τις προσθέτω στο μπολ.
- Συνεχίζω με τα αυγά, τη βανίλια, το ελαιόλαδο και το γάλα.
- Ανακατεύω πάρα πολύ καλά όλα τα υλικά φτιάχνοντας ένα ομοιογενές πυκνό μείγμα και το αφήνω για 10 λεπτά.
- Προετοιμάζω με λαδόκολλα το ταψί, βρέχω λίγο τα χέρια μου με νερό για να μην κολλάνε και με 1 ΚΣ παίρνω από το μείγμα πλάθοντας μπαλίτσες (βρέχοντας το κουτάλι που χρησιμοποιώ κάθε φορά).
- Τις βάζω στο ταψί αφήνοντας απόσταση ανάμεσα τους (χωράνε περίπου 20).
- Αφού τις φτιάξω όλες, βρέχω με νερό ένα κγ και δημιουργώ λακκούβα στη μέση από κάθε μπαλίτσα πιέζοντας τη ράχη του πάνω της.
- Γεμίζω τις εσοχές με μαρμελάδα φράουλα σπιτική που μπορεί να έχω αποθηκεύσει ή έτοιμη.
- Τα ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* C, στις αντιστάσεις για 12-15 λεπτά.
- Τα αφήνω να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσω σε αεροστεγώς κλειστό δοχείο.
- Υ.Σ. Τη μαρμελάδα μπορούμε να την προσθέσουμε και αφού τα ψήσουμε, αλλά όταν ψηθεί κι αυτή γίνεται πιο πυκνή και μαστιχωτή η υφή της.
Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη NESQUIK GREECE
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 100kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 2g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 8mg | Sodium: 38mg | Potassium: 88mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 21IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 16mg | Iron: 1mg