Γίνεται οι αμαρτωλές τηγανιτές πατάτες που δεν μπορούμε ν’ αντισταθούμε να γίνουν υγιεινές; Μα πως; Αφού το τηγάνισμα σε μπόλικο λάδι, είναι αυτό που τους δίνει την ιδιαίτερη γεύση που αγαπάμε τόσα χρόνια. Κι όμως δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο, για να απολαμβάνεις τις λαχταριστές πατάτες με τη γνώριμη τραγανή γεύση τους, αλλά με λιγότερο λάδι, και όχι πια τηγανιτές αλλά στο φούρνο. Κι όμως όταν τις δοκιμάσεις, θα ορκιστείς ότι δεν διαφέρουν από τις κλασικές. Αυτό το κατάφερε η Patricia Wells και εμείς πλέον ακολουθούμε πιστά.Μην ξεχνάς να μου στέλνεις φωτογραφία από τις συνταγές που φτιάχνεις από το Paxxi στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 2 ΚΣ ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Οδηγίες
- Καθαρίζω τις πατάτες, προαιρετικά αν θέλω μπορώ να τις αφήσω με τη φλούδα και έπειτα τις πλένω καλά (αν αφήσω τη φλούδα τις τρίβω δυνατά να φύγουν όλα τα χώματα).
- Τις κόβω σε χοντρές ροδέλες και έπειτα σε μπαστούνια.
- Τις βάζω στο σκαράκι για τον ατμό και γεμίζω την κατσαρόλα με 2 εκ. νερό. Αφού βράσει το νερό, μειώνω την ένταση σε χαμηλή (ίσα να βράζει το νερό) και με σκεπασμένη την κατσαρόλα με το καπάκι αφήνω για 12-15 λεπτά (ανάλογα την πατάτα και το μέγεθος των κομματιών).
- Τα κομμάτια πρέπει να έχουν αρχίσει να μαλακώνουν αλλά να «κρατάνε» ακόμα.
- Τα μεταφέρω σε ένα μπολ και ρίχνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο ανακατεύοντας απαλά να μην σπάσουν αλλά να λαδωθούν όλες.
- Τις απλώνω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί, φροντίζοντας να μην ακουμπάνε η μια την άλλη.
- Τις ψήνω στο φούρνο στους 250* στον αέρα για 30-40 λεπτά, μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμες.
- Τις βγάζω από το φούρνο, τις αλατίζω με μια γερή πρέζα αλάτι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 62kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 1g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 1mg