Go Back
+ servings

Παγωτό banoffee

Το αγαπημένο μου γλυκό μπορώ να το απολαύσω τώρα και σε μορφή παγωτού χωρίς να χάνω την υπέροχη καραμελένια γεύση του, εύκολα σε λίγες ώρες.
Παγωτό banoffee
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος ψύξης4 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος4 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: παγωτό
Μερίδες: 5 Μπάλες
Θερμίδες: 203kcal

Συστατικά

  • 100 γρ κάσιους
  • 2 μπανάνες παγωμένες σε κομμάτια
  • 1 κ. γ. ελαιόλαδο
  • ½ βανίλια
  • 3 κ. γ. σάλτσα καραμέλας + 2 κ. γ. εδώ η συνταγή, χωρίς να βάλεις αλάτι
  • 40 ml βότκα ή ρακί ή σαμπάνια
  • 2 – 3 μπισκότα digestive θρυμματισμένα

Οδηγίες

  • Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους με τις μπανάνες και τα χτυπάω δυνατά να λιώσουν.
  • Προσθέτω το ελαιόλαδο, τη βανίλια, την σάλτσα καραμέλας, το αλκοόλ και τα αλέθω όλα μαζί.
  • Ρίχνω το μίγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο και το βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Βάζω σε μια σακούλα κατάψυξης τα μπισκότα και τα θρυμματίζω.
  • Όταν περάσει η ώρα βγάζω το δοχείο πασπαλίζω να τριμμένα μπισκότα από πάνω μαζί με την σάλτσα καραμέλας ενώ με ένα μαχαίρι ανακατεύω απαλά.
  • Βάζω πάλι στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  • Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 15 – 20 λεπτά να μαλακώσει και γαρνίρω από πάνω με σάλτσα καραμέλας και λίγο θρυμματισμένο μπισκότο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 203kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 5g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 30mg | Potassium: 309mg | Fiber: 2g | Sugar: 9g | Vitamin A: 30IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 10mg | Iron: 2mg