Πλένω τις πατάτες και τις βάζω σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει και ½ κγ αλάτι να βράσουν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν, να κρατάνε).
Τις βράζω και τος αφήνω 10 λεπτά να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις αποφλοιώνω εύκολα όσο είναι ακόμα ζεστές.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνω τα φασολάκια (αφού πρώτα τα έχω καθαρίσει από τις ίνες τους), προσθέτω νερό να τα σκεπάζω σχεδόν και 1-2 κγ ελαιόλαδο.
Τα αφήνω να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζω.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω πρώτα τις πατάτες, προσθέτω τις ντομάτες (κανονικές και ντοματίνια), τα φασολάκια, τις ελιές και την κάππαρη.
Σε ένα βαζάκι βάζω όλα τα υλικά του dressing, το κλείνω καλά το ανακινώ και το ρίχνω πάνω από τα λαχανικά.
Ανακατεύω απαλά με δυο ξύλινες ή πλαστικές κουτάλες και σερβίρω.