Ξάνω πολύ καλά το κανταΐφι μέσα στο ταψί.
Το ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω να πάει παντού.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.
Για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά σε χαμηλή ένταση. Βγάζω το σκέυος από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα σε μια κατσαρόλα αντικολλητική βάζω τα 700ml από το κρύο γάλα και μέσα του διαλύω το κορν φλάουρ.
Προσθέτω τη ζάχαρη, βάζω την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια ένταση, μέχρι να ζεσταθεί το γάλα (να μη βράσει όμως). Το βγάζω, ρίχνω τη βανίλια και το αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά μαζί με το υπόλοιπο γάλα με το σύρμα.
Με την κουτάλα της σούπας παίρνω από την κατσαρόλα γάλα ζεστό και το ενσωματώνω στα αυγά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύω συνεχώς.
Συνεχίζω με 2-3 κουταλιές ακόμα και έπειτα παίρνω μια κουταλιά από το μείγμα των αυγών και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
Βάζω άλλες δυο κουταλιές και έπειτα όλο το μείγμα του μπολ.
Τοποθετώ πάλι την κατσαρόλα στην εστία, σε χαμηλή ένταση ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τον πάτο για να μην κολλήσει μέχρι να δέσει η κρέμα.
Τη βγάζω από την εστία και προσθέτω το κρύο βούτυρο σε κυβάκια αναδεύοντας απαλά να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Μεταφέρω την κρέμα σε ένα επίπεδο κρύο σκεύος, καλύπτω με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της και τη βάζω στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
Όταν βγει από το φούρνο το κανταΐφι, το αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά και στη συνέχεια το λούζω με το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά.
Το αφήνω για 1 ώρα να το απορροφήσει και να κρυώσει.
Τότε βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, τη χτυπάω με το σύρμα λίγο να αφρατέψει και τη ρίχνω ομοιόμορφα πάνω στο κανταΐφι ισιώνοντας την επιφάνεια της.
Στραγγίζω καλά τα ροδάκινα από το σιρόπι και κόβω 3 από τα φρούτα σε φέτες (κάθε μισό ροδάκινο σε 4-5 κομμάτια).
Τα τοποθετώ στη σειρά πάνω στην κρέμα αλλάζοντας τη φορά τους ανά σειρά.
Σε ένα μπολάκι βάζω 50 ml από το σιρόπι και μουλιάζω σε αυτό τη σκόνη ζελατίνης για 10 λεπτά.
Ζεσταίνω το υπόλοιπο σιρόπι και διαλύω μέσα του τη ζελατίνη από το μπολάκι ανακατεύοντας καλά.
Το αφήνω να κρυώσει 30 λεπτά πριν το ρίξω πάνω από τα φρούτα και την κρέμα.
Βάζω το ταψί στο ψυγείο για 6-7 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.