Τρίβω στον χοντρό τρίφτη της ντομάτας τα κολοκυθάκια, τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζω με ½ κγ και τα αφήνω να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Κόβω το μπέικον σε τετραγωνάκια και το σοτάρω σε μέτρια-δυνατή ένταση σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να γίνουν τραγανά ανακατεύοντας τα (δεν χρειάζεται καθόλου ελαιόλαδο). Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάω τα αυγά και τα χτυπάω με το μίξερ να αφρατέψουν.
Προσθέτω το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύω.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα άλευρα.
Στραγγίζω τα κολοκυθάκια απλά να φύγουν τα πολλά υγρά τους και τα ρίχνω στο μείγμα μαζί με τα τριμμένα τυριά και το μπέικον.
Ανακατεύω το υλικά ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τα βάζω σε φόρμα 11x22 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180*C για 50 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρω στην πιατέλα.
Φυλάσσεται στο ψυγείο σε κλειστό σκεύος.