Go Back
+ servings

Marble κέικ φυστίκι - πορτοκάλι

Ένα marble cake φιστίκι–πορτοκάλι που κλέβει τις εντυπώσεις από το πρώτο βλέμμα και σε μαγεύει με την πρώτη μπουκιά!
Το αφράτο, μαλακό του σώμα συνδυάζει αρμονικά τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού με τη γήινη, πλούσια γεύση του φιστικιού, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα σε κάθε κομμάτι. Η απαλή γκανάζ φιστικιού στο τελείωμα προσθέτει μια βελούδινη υφή και ένταση στη γεύση, κάνοντας αυτό το κέικ πραγματικά ανεπανάληπτο.
Ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα απογευματινό καφέ μέχρι ένα τραπέζι που θέλεις να εντυπωσιάσεις, αυτό το γλυκό θα γίνει σίγουρα από τα αγαπημένα σου!
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Marble κέικ φυστίκι - πορτοκάλι
Marble κέικ φυστίκι - πορτοκάλι
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος1 Ώρα 30 Λεπτά
Πιάτο: Κέικ
Μερίδες: 14 Κομμάτια
Θερμίδες: 370kcal

Συστατικά

Πορτοκάλι:

  • 70 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά μικρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. γ. ροδόνερο
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 1 πορτοκαλιού το χυμό
  • 170 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 γρ μπέικιν πάουντερ

Φιστίκι:

  • 75 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά μικρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. γ. βανίλια
  • 100 γρ πάστα φιστικιού Αιγίνης
  • 60 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 γρ μπέικιν πάουντερ

Πάστα:

  • 80 γρ πάστα φιστικιού Αιγίνης
  • 40 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Επικάλυψη:

  • 100 γρ λευκή σοκολάτα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ. σ. πάστα φιστικιού Αιγίνης
  • 2 κ. γ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο

Οδηγίες

  • Για το μείγμα του πορτοκαλιού στο ένα μπολ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει και να αφρατέψει.
  • Προθέτω σταδιακά τη ζάχαρη.
  • Ρίχνω ένα- ένα τα αυγά.
  • Αρωματίζω με το ροδόνερο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Συνεχίζω με το χυμό πορτοκαλιού και αφού ενώσω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι τα βάζω σε δόσεις στο μείγμα (μόλις ενωθούν όλα σταματάω το ανακάτεμα). Το αφήνω στην άκρη.
  • Στο άλλο μπολ όμοια χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο.
  • Προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη.
  • Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά και αρωματίζω με τη βανίλια.
  • Συνεχίζω με την πάστα φιστικιού και ενώνω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι.
  • Ενσωματώνω τα άλευρα στο μείγμα εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.
  • Σε φόρμα 30x11 εκ. καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί, απλώνω το μισό μείγμα του φιστικιού.
  • Από πάνω βάζω όλο το μείγμα του πορτοκαλιού και σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα φιστικιού.
  • Με ένα μαχαίρι ανακατεύω απαλά τα δύο μείγματα ίσα να ενωθούν λίγο.
  • Ζεσταίνω στα μικροκύματα 40 ml κρέμα γάλακτος, την αναμιγνύω με 80 γρ κρέμας φιστικιού και τα βάζω σε κορνέ.
  • Με αυτό περνάω στη μέση κατά μήκος της φόρμας το μείγμα δύο φορές.
  • Βάζω τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω, στους 180°C, αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
  • Βγάζω το κέικ από το φούρνο να κρυώσει.
  • Για την επικάλυψη λιώνω 100 γρ λευκής σοκολάτας με 50 γρ κρέμας γάλακτος και τα ανακατεύω με 2 κ. σ. κρέμας φιστικιού.
  • Απλώνω τη γκανάζ πάνω στο κρύο κέικ και πασπαλίζω με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
  • Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω!

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 370kcal | Carbohydrates: 53g | Protein: 5g | Fat: 16g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 0.3g | Cholesterol: 76mg | Sodium: 309mg | Potassium: 189mg | Fiber: 1g | Sugar: 35g | Vitamin A: 492IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 81mg | Iron: 1mg