Σε ένα μπολ ανακατεύω τη ρίγανη, το λευκό πιπέρι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το μπέικιν πάουντερ και το ελαιόλαδο.
Κρατάω το ¼ από το μείγμα και αλείφω με το υπόλοιπο τις φτερούγες του κοτόπουλου.
Τοποθετώ το διαχωριστικό Flexcook στην Tefal Easy Fry & Grill που είναι 2 σε 1 φριτέζα αέρος και γκριλ XXL για να ψήσω 2 συνταγές ταυτόχρονα με τη λειτουργία Synch mode, σε 2 διαφορετικούς χρόνους, έτσι επιλέγω το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Με φωτεινή ένδειξη μου δείχνει να τοποθετήσω στη μια πλευρά πρώτα τις φτερούγες του κοτόπουλου, στη σχάρα από χυτό αλουμίνιο που επιτυγχάνει την ιδανική συγκράτηση θερμοκρασίας για ομοιόμορφο και τέλειο ψήσιμο.
Κλείνω και ξεκινάει τη λειτουργεία της, ενώ εγώ κόβω τις πιπεριές και απλώνοντας πάνω τους το υπόλοιπο μείγμα που κράτησα.
Μετά από λίγο η Tefal Easy Fry & Grill XXL με ειδοποιεί με ηχητικό σήμα, ότι ήρθε η στιγμή να προσθέσω στο άλλο μέρος τις πιπεριές, γυρίζω και τις φτερούγες από την άλλη πλευρά, κλείνω να συνεχιστεί το ψήσιμο.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω τη σκόνη σκόρδου, το μπούκοβο, το πιπέρι, το μαϊντανό, την τριμμένη παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο.
Όταν τελειώσει, ανοίγω και σερβίρω το κοτόπουλο με τις πιπεριές στο πλάι. Δίπλα βάζω το μπολ με τη σάλτσα.
Για μια οικογένεια είναι το ιδανικό για υγιεινό ψήσιμο ( με λιγότερο λάδι που κι αυτό στραγγίζεται στη σχάρα), γρήγορα και οικονομικά, αφού εξοικονομεί έως και 70% ενέργεια σε σχέση με τον παραδοσιακό φούρνο.
Τέλειο, γρήγορο και υγιεινό ψήσιμο γιατί «ΜΕ ΤΗΝ TEFAL ΜΠΟΡΕΙΣ»