Βάζω τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβω κατά μήκος της μικρότερης πλευράς τους σε 3 ίσα τμήματα.
Ραντίζω με ένα πινέλο και ελαιόλαδο (ή βούτυρο) κάθε λωρίδα φύλλου και τα τυλίγω ένα-ένα γύρω από κυλινδρικό μεταλλικό καλούπι (ή αυτό φτιάχνω με αλουμινόχαρτο) που έχω αλείψει κι αυτό.
Τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί με την ένωση του φύλλου στο κάτω μέρος και τα αλείφω με ελαιόλαδο.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 10-15 λεπτά, μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Αφαιρώ με προσοχή τα καλούπια ώστε να μην σπάσει το φύλλο.
Βάζω σε κορνέ την πραλίνα και τα γεμίζω όλα με αυτή.
Λιώνω την κουβερτούρα είτε στα μικροκύματα είτε σε μπεν-μαρί, τη ρίχνω σε ένα μπολ και την ανακατεύω με τα τριμμένα φουντούκια.
Βουτάω ένα-ένα τα γεμισμένα ρολάκια στο μείγμα, στραγγίζω καλά και τα αφήνω στο ταψί να στεγνώσουν (ή στο ψυγείο για 10 λεπτά).
Με ένα μαχαίρι μπορώ να κόψω τη σοκολάτα που έχει «χυθεί» από τα ΄πουράκια και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.