Κόβω τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες κατά μήκος με το μαντολίνο.
Τα πασπαλίζω με λίγο αλάτι και τα αφήνω στο σουρωτήρι για 1 ώρα να στραγγίζουν τα υγρά τους.
Σε ένα βαθύ πιάτο αδειάζω τη σόδα.
Σε ένα άλλο πιάτο αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ½ κγ αλάτι, 1/8 κγ πιπέρι και 1 κγ ρίγανη.
Βουτάω τα κολοκυθάκια ένα-ένα πρώτα στη σόδα και έπειτα στα άλευρα.
Τα βάζω πίσω στο σουρωτήρι και τα τινάζω να φύγει η περίσσεια αλευριού.
Καλύπτω ένα ταψί με λαδόκολλα, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετώ πάνω ένα-ένα στη σειρά τα κολοκυθάκια.
Τα ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και από πάνω και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 18-20 λεπτά.
Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα, τα σερβίρω αμέσως μαζί με φέτες λεμονιού.