Go Back
+ servings

Παγωτό σοκολάτα με σταγόνες σοκολάτας

Σοκολατένιο, πλούσιο και βελούδινο σε υφή αυτό το παγωτό το λατρεύεις με την πρώτη.
Παγωτό σοκολάτα με σταγόνες σοκολάτας
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος ψύξης4 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος4 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: παγωτό
Μερίδες: 5 Μπάλες
Θερμίδες: 245kcal

Συστατικά

  • 100 γρ κάσιους μουλιασμένα σε νερό
  • 2 μπανάνες παγωμένες σε κομμάτια
  • ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ. γ. μέλι
  • 1 κ. γ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. γ. κακάο σκόνη
  • 40 ml βότκα ή ρακί ή σαμπάνια
  • 50 γρ σταγόνες σοκολάτας + έξτρα για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Μουλιάζω από το βράδυ σε νερό τα κάσιους.
  • Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους με τις παγωμένες μπανάνες και τα χτυπάω.
  • Προσθέτω το μέλι, το ελαιόλαδο, το κακάο, τη βανίλια, το αλκοόλ και τα χτυπάω πολύ καλά να ενωθούν όλα.
  • Ρίχνω το μίγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο και το βάζω στην κατάψυξη.
  • Αφού περάσει μια ώρα, βγάζω το δοχείο, πασπαλίζω με τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά και το βάζω πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 15 – 20 λεπτά να μαλακώσει και γαρνίρω από πάνω με σταγόνες σοκολάτας.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 245kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 2mg | Sodium: 10mg | Potassium: 310mg | Fiber: 2g | Sugar: 17g | Vitamin A: 53IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 21mg | Iron: 2mg