Καλύπτω ένα μπολ ανοξείδωτο (να μπαίνει στην κατάψυξη) με μεμβράνη.
Έχω βγάλει το παγωτό από την κατάψυξη 15-20 λεπτά πριν για να έχει μαλακώσει κάπως (να μην έχει λιώσει) και βάζω πρώτα τη γεύση σοκολάτας ισιώνοντας στο τέλος την επιφάνεια του με τη ράχη ενός κουταλιού.
Το βάζω στην κατάψυξη για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Προσθέτω από πάνω τη δεύτερη γεύση όπως το καϊμάκι ή βανίλια ισιώνω ξανά την επιφάνεια και καλύπτω από πάνω με φέτες από τσουρέκι φροντίζοντας με μικρότερα κομμάτια να μην υπάρχουν κενά.
Το σιροπιάζω ελαφρά με ένα κουτάλι με 5-6 ΚΣ, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 4 ώρες/ ιδανικά όλη τη νύχτα να παγώσει καλά.
Για τη μαρέγκα ρίχνω σε ένα μπολ τα ασπράδια με το αλάτι και το κρεμόριο και τα χτυπάω με το μίξερ πρώτα σε χαμηλή ένταση να αφρατέψουν.
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 2 λεπτά και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ξεκινάω πάλι να χτυπάω σε δυνατή ένταση τώρα τα ασπράδια ρίχνοντας το ζεστό σιρόπι σε μορφή κλωστής.
Συνεχίζω την ανάδευση μέχρι να κρυώσει το μείγμα και να σφίξει η μαρέγκα.
Τότε προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας και το ενσωματώνω.
Βγάζω το μπολ με το παγωτό από την κατάψυξη, αφαιρώ τη μεμβράνη και το αναποδογυρίζω στην βάση από μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ.
Βγάζω και τη μεμβράνη που ήταν στον πάτο του μπολ και καλύπτω το στρόγγυλο παγωτό με τη μαρέγκα σε 2 δόσεις.
Με τη ράχη του κουταλιού δημιουργώ κορυφές στη μαρέγκα.
Βάζω αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο στους 220*C στον αέρα για 4 λεπτά, ίσα να πάρουν χρώμα οι κορυφές της μαρέγκας. Αν έχω φλόγιστρο δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία απλά καίω τις κορυφές με αυτό.
Βγάζω από το φούρνο και ιδανικά κόβω αμέσως σε κομμάτια και σερβίρω τώρα που η μαρέγκα είναι τραγανή απ έξω, μαλακή εσωτερικά, ζεστή και το παγωτό κρύο και παγωμένο με τη γλυκιά μαστιχωτή βάση τσουρεκιού.