- Ρίχνω στο κάδο το ζεστό γάλα (όχι καυτό) και μέσα του διαλύω 1 ΚΣ ζάχαρη και τη μαγιά. 
- Προσθέτω 3-4 ΚΣ αλεύρι κι ανακατεύω να γίνει ένας ελαφρύς χυλός. 
- Σκεπάζω με μεμβράνη SANITAS το μπολ που εφαρμόζει καλά στο σκεύος και το αφήνω σε ζεστό σημείο για 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (φουσκώνει λίγο το μείγμα και βγάζει φουσκάλες στη επιφάνεια). 
- Ρίχνω την υπόλοιπη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια, το μαχλέπι, τη μαστίχα Χίου ανακατεύω και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι. 
- Τέλος βάζω σε κυβάκια ένα-ένα το βούτυρο κι αφού ενσωματωθεί στο μείγμα, αφήνω να ζυμωθεί καλά για 7-10 λεπτά. 
- Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη SANITAS και το αφήνω σε ζεστό μέρος για 1,5-2 ώρες να διπλασιάσει τον όγκο της η ζύμη. 
- Τη βγάζω στον πάγκο, την ξεφουσκώνω και την πλάθω λίγο με τα χέρια από τις άκρες προς το κέντρο και την κάνω μια μπάλα. 
- Αρχίζω να την ανοίγω πρώτα με τα χέρια κι έπειτα με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. 
- Απλώνω πάνω της μαρμελάδα βερίκοκο αφήνοντας περιθώριο από τις άκρες 2 εκ. 
- Την τυλίγω σε ρολό αρχίζοντας από τη μεγαλύτερη πλευρά της φροντίζοντας να κλείσω καλά την ένωση στην άκρη. 
- Απλώνω στο ταψί αντικολλητικό χαρτί SANITAS που ταιριάζει στα περισσότερα ταψιά και μεταφέρω το ρολό σε αυτή τοποθετώντας την ένωση από κάτω. 
- Το σκεπάζω ξανά με μεμβράνη και το αφήνω για 3η φορά, για 30 λεπτά να φουσκώσει. 
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζω το ρολό διαγώνια και σε μια σακούλα τροφίμων SANITAS Slide & Lock βάζω 30 γρ μαρμελάδα βερίκοκο. Κλείνω το zip κόβω τη μια γωνία της σακούλας και τη χρησιμοποιώ αντί για κορνέ. 
- Γεμίζω τις χαραματιές με μαρμελάδα και κοσκινίζω ολόκληρο το τσουρέκι καλά με άχνη ζάχαρη. 
- Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην κατώτερη σχάρα, στους 180°C για 25-30 λεπτά. 
- Βγάζω, το αφήνω να κρυώσει πριν το κόψω σε κομμάτι και σερβίρω.