Go Back
+ servings

Στριφτά σπανακοπιτάκια light με φύλλα ρυζιού

Στριφτά σπανακοπιτάκια αλλιώς! Με φύλλα ρυζιού αντί για φύλλο κρούστας, χωρίς γλουτένη, χωρίς βούτυρο ή λάδι, αλλά με όλη τη νοστιμιά της σπανακόπιτας που ξέρουμε και αγαπάμε. Τραγανά, ελαφριά και με γέμιση σπανάκι–φέτα που θυμίζει… γιαγιά. Ιδανικά για σνακ με λίγες θερμίδες ή για να εντυπωσιάσεις την παρέα με κάτι διαφορετικό.
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Στριφτά σπανακοπιτάκια light με φύλλα ρυζιού
Στριφτά σπανακοπιτάκια light με φύλλα ρυζιού
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
Χρόνος αναμονής30 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος1 Ώρα
Πιάτο: Πρόχειρο γεύμα - Σνακ
Μερίδες: 5 Κομμάτια
Θερμίδες: 223kcal

Συστατικά

  • 15 φύλλα rice paper (φύλλα ρυζιού)
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ. γάλα

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. σπανάκι φύλλα baby ή χοντροκομμένα
  • 1 πράσο τεμαχισμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια τεμαχισμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Οδηγίες

  • Για τη γέμιση βάζω το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι μαζί με το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το άνηθο πασπαλίζω με 1 ½ κ.γ. αλάτι, ανακατεύω καλά και τα αφήνω για 30 λεπτά να κατεβάσουν τα υγρά τους.
  • Αφού έχουν μαραθεί, τα στραγγίζω με τις χούφτες μου καλά και τα μεταφέρω στο μπολ.
  • Προσθέτω το αυγό, το σιμιγδάλι, ½ κ.γ. αλάτι,1 πρέζα πιπέρι και ανακατεύω.
  • Τέλος θρυμματίζω τη φέτα και αναδεύω λίγο ξανά.
  • Σε ένα μπολ (με διάμετρο τόση που να χωράει τα φύλλα ρυζιού) με επίπεδο πάτο χτυπάω τα αυγά με το γάλα.
  • Βουτάω ένα-ένα 3 φύλλα ρυζιού στο μείγμα των αυγών και τα βάζω στον πάγκο στη σειρά καλύπτοντας λίγο το ένα το άλλο.
  • Στην άκρη βάζω κουταλιές από τη γέμιση σπανακιού (αφήνοντας λίγο περιθώριο από τις άκρες δεξιά-αριστερά).
  • Τυλίγω τη γέμιση με τα φύλλα πρώτα από κάτω, έπειτα δεξιά-αριστερά να μη φύγει η γέμιση και συνεχίζω το τύλιγμα προς τα πάνω.
  • Αφού τυλίξω όλο το φύλλο γυρίζω σπειροειδώς, σαν το σαλιγκάρι, το λουκάνικο του φύλλου.
  • Το τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα.
  • Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, αντιστάσεις για 25 -30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν τα φύλλα.
  • Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω!

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 223kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 12g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 149mg | Sodium: 1282mg | Potassium: 627mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 8546IU | Vitamin C: 33mg | Calcium: 152mg | Iron: 5mg