Καθαρίζω, τρίβω τα μήλα και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Προσθέτω το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις σταφίδες, τα καρύδια, ανακατεύω σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Βγάζω και αφήνω να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν.
Ρίχνω σε δόσεις τη ζάχαρη και μετά τη βανίλια.
Ενώνω στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ τα ρίχνω εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα άλευρα.
Καλύπτω το ταψί 37x30 εκ με αντικολλητικό χαρτί και απλώνω τα ψημένα μήλα φροντίζοντας να καλύψουν σε λεπτή στρώση όλη τη βάση.
Πάνω τους ρίχνω το μείγμα με το παντεσπάνι, ισιώνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.
Κλείνω το φούρνο, ανοίγω την πόρτα και αφήνω για 5 λεπτά μετά βγάζω το γλυκό και αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει λίγο.
Όσο είναι ακόμα ζεστό το αναποδογυρίζω σε αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια του το γυρίζω σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά του.
Το αφήνω να κρυώσει τελείως και έπειτα πασπαλίζω με κοσκινισμένη άχνη.
Κόβω σε φέτες πάχους 2 εκ και σερβίρω.