- Ξεφλουδίζω την κολοκύθα, την κόβω στη μέση, αφαιρώ τα σπόρια και την τρίβω στο τρίφτη της ντομάτας. 
- Τη μεταφέρω στο σουρωτήρι, πασπαλίζω με ½ κγ αλάτι και την αφήνω για 1 ώρα να στραγγίξει τα υγρά της. 
- Τη βάζω σε πετσέτα κουζίνας, την πιέζω να φύγουν όλα τα υγρά και την αδειάζω στο τηγάνι που έχω ζεστάνει 1 κγ ελαιόλαδο. 
- Προσθέτω ¼ κγ πιπέρι, ½ κγ πάπρικα και ανακατεύω ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει, να ψηθεί και να εξατμιστούν τα υγρά της. 
- Τη βγάζω σε ένα πιάτο και την αφήνω να κρυώσει. 
- Βάζω στην εστία μια κατσαρόλα, λιώνω 100 γρ βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος και καβουρδίζω για 2 λεπτά το αλεύρι που ρίχνω ραντιστά. 
- Λίγο-λίγο ενσωματώνω το φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ πλήρες, ανακατεύοντας σε μέτρια ένταση μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα. 
- Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτω ¼ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, ¼ κγ μουστάρδα και 100 γρ τριμμένη γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ. 
- Βουτυρώνω ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνω στη βάση του ½ κούπα από τη μπεσαμέλ. 
- Ανακατεύω την κολοκύθα με τα καρύδια, τις σταφίδες, 4 ΚΣ αλεύρι και ρίχνω τη μισή ποσότητα στο σκεύος. 
- Σκεπάζω με τη μισή ποσότητα της υπόλοιπης μπεσαμέλ ισιώνοντας κάθε φορά την επιφάνεια. 
- Συνεχίζω άλλη μια φορά τις ίδιες στρώσεις (κολοκύθα – μπεσαμέλ), πασπαλίζω από πάνω με τριμμένο κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ  και τριμμένη φρυγανιά. 
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει. 
- Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει 20 λεπτά, πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.