Αφήνω το κρέας εκτός ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν δεν είναι έτοιμο κομμένο, το κόβω σε κομμάτια 5 εκ περίπου, το πλένω και το ταμπονάρω με απορροφητικό χαρτί.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή ένταση, ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές να πάρει ανοιχτό χρώμα, θα χρειαστούν γύρω στα 5 λεπτά (όλα τα κομμάτια να ακουμπάνε στη βάση της κατσαρόλας).
Προσθέτω 1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Μοσχαράκι Κατσαρόλας Κοκκινιστό, που περιέχει 12 φυσικά υλικά, ελαιόλαδο/τομάτα/τοματοπολτό/κόκκινο κρασί/εκχύλισμα μαγιάς/καρότο/κρεμμύδι/σκόρδο/μπαχάρι/μαύρο πιπέρι/αλάτι/καστανή ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές.
Συμπληρώνω με 500 ml βραστό νερό (2 κούπες περίπου)να σκεπάσει το κρέας και όταν αρχίζει να βράζει, μειώνω την ένταση σε χαμηλή, σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνω να σιγοβράσει για 2 ώρες (ανά διαστήματα ανακατεύω απαλά).
Μισή ώρα πριν ετοιμαστεί, ανοίγω το καπάκι και δυναμώνω την ένταση για να δέσει η σάλτσα.
Όσο βράζει το κρέας φτιάχνω τον πουρέ μελιτζάνας.
Πλένω, τρυπάω τις μελιτζάνες με το πιρούνι, τις τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, στον αέρα για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις βγάζω, αφήνω λίγο να κρυώσουν και κρατώντας τις από μια πιάστρα τις καπνίζω πάνω από φωτιά (εστία με υγραέριο, γκαζάκι ή κάρβουνα).
Αφαιρώ τη φλούδα και το κοτσάνι, παίρνω την ψίχα τους και την ψιλοκόβω.
Τη βάζω στην κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση και την αφήνω για 15 λεπτά να βγάλει και να εξατμιστούν τα υγρά της.
Την κάνω στην άκρη της κατσαρόλας, και στην άλλη ρίχνω το βούτυρο να λιώσει.
Πασπαλίζω με το αλεύρι, ανακατεύω καλά και το αφήνω για 2 λεπτά.
Προσθέτω σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα και αφού απορροφηθεί συνεχίζω με το υπόλοιπο.
Αναδεύω απαλά μέχρι να πήξει το μείγμα και το βγάζω από την εστία.
Τώρα βάζω το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο τυρί, τα ανακατεύω να λιώσουν και να ενωθούν όλα μαζί.
Σερβίρω αμέσως τον πουρέ μελιτζάνας στο πιάτο, στη μέση τοποθετώ το κοκκινιστό μοσχαράκι και από πάνω του συμπληρώνω με τη σάλτσα.