Καθαρίζω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας νωπό τα μανιτάρια (δεν τα βρέχω), κόβω το κοτσάνι τους και στη συνέχεια τα τεμαχίζω σταυρωτά στα τέσσερα (ή στα έξι αν είναι μεγάλα).
Τα βάζω στο μπολ και προσθέτω το σκόρδο, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το κρασί, το μέλι, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το καγιέν.
Τα ανακατεύω καλά.
Ραντίζω ελαιόλαδο το ταψί 30 x30 εκ και τα απλώνω ώστε να μην καλύπτει το ένα το άλλο.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C, για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας τα μια φορά ενδιάμεσα.
Βγάζω από το φούρνο και τα σερβίρω αμέσως μαζί με τα υγρά από το ταψί και γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι.