- Χτυπάω το ελαιόλαδο και προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη και τα αρωματικά, 1 ΚΣ ανθόνερο ALONA , το κονιάκ μέσα στο οποίο διαλύω πρώτα τη μαγειρική σόδα. 
- Ρίχνω σε 2-3 δόσεις τα αμύγδαλα ενσωματώνοντας τα στο μείγμα. 
- Τέλος ενώνω το αλεύρι με το αλάτι και τα βάζω σταδιακά στο μείγμα (βάζοντας τον γάντζο στο μίξερ ή με μια μαρίζ στο χέρι). 
- Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με λαδόκολλα από πάνω σε πάχος ½ εκ και με ένα κουπ πατ κόβω σε αστεράκια. 
- Τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας απόσταση το ένα από το άλλο. 
- Συνεχίζω όμοια και με τα υπόλοιπα μέχρι να γεμίσει το ταψί φροντίζοντας να αφήσω μεταξύ τους απόσταση γιατί θα φουσκώσουν. 
- Τα ψήνω στους 180°C, στις αντιστάσεις για 15 λεπτά. 
- Όταν τους βγάλω από το φούρνο τους αφήνω να κρυώσουν τελείως  πάνω στο ταψί (γιατί είναι εύθραυστοι και θα θρυμματιστούν). 
- Για τους λευκούς κουραμπιέδες, ψεκάζω πάνω στο ταψί με το ανθόνερο ALONA, που διαθέτει ψεκαστικό σύστημα, και έναν-έναν τον βάζω πάνω στην άχνη ζάχαρη που έχω κοσκινίσει σε ένα μπολ. Αφού καλυφτεί η βάση του, τον παίρνω με το χέρι και τον κοσκινίζω με άχνη φροντίζοντας να καλυφθούν και τα πλαϊνά του. 
- Για τους σοκολατένιους κουραμπιέδες, λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα, προσθέτω το ελαιόλαδο και το ανθόνερο ALONA ανακατεύοντας τα καλά. 
- Βουτάω έναν-έναν τους κουραμπιέδες στο μείγμα και τους βγάζω προσεκτικά πάνω στη λαδόκολλα. Τους αφήνω να στεγνώσουν τελείως. 
- Τους μεταφέρω στην πιατέλα ή τους αποθηκεύω σε καλά κλειστό δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκοι, τραγανοί και μυρωδάτοι.