- Για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το νερό και μέσα του διαλύω τη ρακή και το αλάτι. 
- Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
- Τη σκεπάζω και την αφήνω να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 
- Για τη γέμιση ξεφλουδίζω και κόβω τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και στα δυο (ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλα τα κρεμμύδια). 
- Βάζω στην εστία σε δυνατή ένταση το τηγάνι και ζεσταίνω τα 60 ml ελαιόλαδο. 
- Ρίχνω τα κρεμμύδια, τα αναδεύω ανά διαστήματα μέχρι να γίνουν διάφανα (3-4 λεπτά περίπου). 
- Προσθέτω την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύω, μειώνω την ένταση σε μέτρια και αφήνω να βράσει, να ψηθεί η ντομάτα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά για 15-20 λεπτά. 
- Βγάζω το τηγάνι από την εστία και αφήνω τη γέμιση να κρυώσει. 
- Τέλος ενσωματώνω στο μείγμα το αλεύρι και το τυρί κρέμα Philadelphia. 
- Γυρίζω στη ζύμη, παίρνω τη μισή ποσότητα και την ανοίγω (με τον πλάστη ή με μηχανή) σε πολύ λεπτό φύλλο. 
- Κόβω με το κουπ-πατ (ή με πιατάκι του καφέ) δίσκους διάμετρού 10 εκ και όση ζύμη περισσεύει τη βάζω στο μπολ μαζί με την υπόλοιπη (σκεπασμένη να μην ξεραθεί). 
- Τοποθετώ από 1 ΚΣ γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου ζύμης, αλείφω με νερό τη μια άκρη και κλείνω τη γέμιση με τη ζύμη σαν μισοφέγγαρο. 
- Με το πιρούνι πιέζω καλά την άκρη να κλείσει. 
- Τα μεταφέρω ένα-ένα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζω με πετσέτα κουζίνας μέχρι να γίνουν όλα. 
- Προαιρετικά μπορώ να τα αλείψω με λίγο ελαιόλαδο πριν τα ψήσω σε προθερμασμένο φούρνο,  στις αντιστάσεις, στους 200°C για περίπου 30 λεπτά. 
- Σερβίρονται τόσο ζεστά όσο και κρύα.