Κόβω το τσουρέκι κατά μήκος στη μέση, όχι μέχρι το τέλος το αφήνω ενωμένο στην άκρη και το συμπιέζω με τον πλάστη.
Στο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια για 5-7 λεπτά να γίνει σαντιγί.
Προσθέτω το μασκαρπόνε και το ενσωματώνω στο μείγμα.
Τοποθετώ το τσουρέκι πάνω σε μεμβράνη και το αλείφω με το παραπάνω μείγμα.
Αφαιρώ το κοτσάνι από τις φράουλες και τις περνάω από 2 ξυλάκια (για σουβλάκι) προσέχοντας το μήκος τους να είναι ίσο με εκείνο του τσουρεκιού.
Τις τοποθετώ στη μια άκρη και με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγω το τσουρέκι σε ρολό και το κλείνω πιέζοντας σφιχτά τη μεμβράνη.
Βγάζω από τις άκρες τα ξυλάκια και κλείνω σαν λουκάνικο το ρολό.
Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σε ένα μπολ ρίχνω την κουβερτούρα που έχω ψιλοκόψει και αφού ζεστάνω την κρέμα γάλακτος (στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι) τη ρίχνω κι αυτή μαζί.
Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω καλά να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά δημιουργώντας τη γκανάζ.
Βγάζω το τσουρέκι από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και το λούζω με τη γκανάζ.
Με μια σπάτουλα την απλώνω καλά να καλυφθεί όλο το ρολό και το βάζω πίσω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Λιώνω τη λευκή σοκολάτα (σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα), τη βάζω σε κορνέ και γαρνίρω το ρολό με λευκές γραμμές λευκής σοκολάτας.
Βάζω στο ψυγείο για 1 νύχτα (ή 12ώρες) να ενωθούν καλά τα υλικά πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.