Go Back
+ servings

Ρολό τσουρέκι με φράουλες

Έκανες ή σου έφεραν πολλά τσουρέκια και περίσσεψαν;
Δες πως να φτιάξεις αυτό το απίθανο ρολό από τσουρέκι με φράουλες. Δροσερό, φρουτένιο για να απολαύσεις στη βεράντα τώρα που ο καιρός ζεσταίνει.
Σοκολατένια γκανάζ από πάνω καλύπτει το τσουρέκι που έχει γεμίσει με λευκή γέμιση και ολόκληρες φράουλες στη μέση. Εντυπωσιακό τόσο ολόκληρο όσο και κομμένο σε φέτες με τις κόκκινες φράουλες που ξεχωρίζουν.
Εύκολο και απλό, χρειάζεται όμως χρόνο να κρυώσει καλά για να ενωθούν οι γεύσεις και τα υλικά. Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Ρολό τσουρέκι με φράουλες
Ρολό τσουρέκι με φράουλες
Εκτύπωση Συνταγής
3.50 from 2 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος ψύξης15 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος30 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 15 Κομμάτια
Θερμίδες: 279kcal

Συστατικά

  • 1 μεγάλο τσουρέκι

Για τη γέμιση:

  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
  • 1 ΚΣ άχνη ζάχαρη
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ μασκαρπόνε
  • 8-10 φράουλες

Για γαρνίρισμα:

  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 180 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ λευκή σοκολάτα

Οδηγίες

  • Κόβω το τσουρέκι κατά μήκος στη μέση, όχι μέχρι το τέλος το αφήνω ενωμένο στην άκρη και το συμπιέζω με τον πλάστη.
  • Στο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια για 5-7 λεπτά να γίνει σαντιγί.
  • Προσθέτω το μασκαρπόνε και το ενσωματώνω στο μείγμα.
  • Τοποθετώ το τσουρέκι πάνω σε μεμβράνη και το αλείφω με το παραπάνω μείγμα.
  • Αφαιρώ το κοτσάνι από τις φράουλες και τις περνάω από 2 ξυλάκια (για σουβλάκι) προσέχοντας το μήκος τους να είναι ίσο με εκείνο του τσουρεκιού.
  • Τις τοποθετώ στη μια άκρη και με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγω το τσουρέκι σε ρολό και το κλείνω πιέζοντας σφιχτά τη μεμβράνη.
  • Βγάζω από τις άκρες τα ξυλάκια και κλείνω σαν λουκάνικο το ρολό.
  • Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Σε ένα μπολ ρίχνω την κουβερτούρα που έχω ψιλοκόψει και αφού ζεστάνω την κρέμα γάλακτος (στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι) τη ρίχνω κι αυτή μαζί.
  • Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω καλά να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά δημιουργώντας τη γκανάζ.
  • Βγάζω το τσουρέκι από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και το λούζω με τη γκανάζ.
  • Με μια σπάτουλα την απλώνω καλά να καλυφθεί όλο το ρολό και το βάζω πίσω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  • Λιώνω τη λευκή σοκολάτα (σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα), τη βάζω σε κορνέ και γαρνίρω το ρολό με λευκές γραμμές λευκής σοκολάτας.
  • Βάζω στο ψυγείο για 1 νύχτα (ή 12ώρες) να ενωθούν καλά τα υλικά πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 279kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 5g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 150mg | Potassium: 40mg | Fiber: 1g | Sugar: 11g | Vitamin A: 628IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 48mg | Iron: 1mg