Στον κάδο της κουζινομηχανής ρίχνω το γάλα και μέσα του διαλύω 1 ΚΣ από τη ζάχαρη, την ξηρή μαγιά και 1 ΚΣ από το αλεύρι. Αφήνω σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια).
Προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια και ανακατεύω.
Ενώνω το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι και τα βάζω σταδιακά στο μείγμα.
Τέλος ρίχνω το βούτυρο λίγο-λίγο και αφού ενσωματωθεί αφήνω σε μέτρια ένταση να ζυμωθεί για 7 λεπτά (με το χέρι θα χρειαστούν 3 λεπτά παραπάνω).
Λαδώνω το μπολ ελαφρά, τη ζύμη από πάνω, σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό σημείο να διπλασιάσει τον όγκο της για περίπου 1- 1 ½ ώρα (ή σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλότερη θερμοκρασία, κλειστό με το φως ανοιχτό).
Καθαρίζω τα μανταρίνια και τα αλέθω στον πολυκόφτη.
Ρίχνω τον πολτό σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το βάζω σε μέτρια-χαμηλή ένταση να βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει σαν κρέμα. Βγάζω από την εστία και αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπολ λιώνω με το πιρούνι τη μυζήθρα, προσθέτω τη ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, 150 γρ από τη κρέμα μανταρινιού και να ανακατεύω καλά.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, την βγάζω στον πάγκο, την ξεφουσκώνω, πλάθω απαλά και κόβω το 1/3 αυτής και το βάζω πίσω στο μπολ (σκεπασμένο).
Την υπόλοιπη ζύμη την πλάθω σε φραντζολάκι, την κόβω σε 3 ίσα μέρη και πλάθω το κάθε ένα σε μπαστούνι. Τα πλέκω και τα 3 μαζί σε πλεξούδα, την τεντώνω απαλά.
Βουτυρώνω μια φόρμα 24 εκ, καλύπτω τη βάση με λαδόκολλα και απλώνω πάνω της το 1/3 της ζύμης που κράτησα, αφήνοντας 1 εκ περιθώριο περιμετρικά.
Τοποθετώ την πλεξούδα στα τοιχώματα της φόρμας και την ενώνω με τη ζύμη της βάσης.
Ρίχνω τη γέμιση στη μέση, ισιώνω την επιφάνεια της και την ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο,, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά (όταν πάρει χρώμα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο).
Τη βγάζω, αφήνω να κρυώσει 20 λεπτά, γαρνίρω με τρίμμα μανταρινιού και κόβω σε κομμάτια.