Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν.
Ρίχνω το αυγό με τον κρόκο, τα ενσωματώνω καλά στο μείγμα και αρωματίζω με το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα του λεμονιού και την κανέλα.
Προσθέτω σταδιακά τα 270 γρ από το αλεύρι δημιουργώντας τη ζύμη.
Τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος ενώνω με άλλα 10 γρ αλεύρι.
Το άλλο μέρος το ενώνω με το κακάο.
Τυλίγω κάθε ζύμη με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη τη ζύμη και κόβω σε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ-πατ (κάθε σχέδιο σε 2- 4 ή 6 κομμάτια, το ίδιο και με το άλλο χρώμα ζύμης για να ζευγαρώσουν). Όμοια συνεχίζω και με το άλλο χρώμα ζύμης.
Τα ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 10-13 λεπτά. Τα βγάζω, τα μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν.
Για τη γέμιση χτυπάω με το μίξερ το μασκαρπόνε με το ζαχαρούχο γάλα να ενωθούν.
Προσθέτω την κρύα κρέμα γάλακτος και αναδεύω ξανά.
Μοιράζω τη γέμιση σε δύο ίσα μέρη και βάζω στο ένα κόκκινο και στο άλλο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Παίρνω 2 μπισκότα με το ίδιο σχήμα, το ένα σκούρο και το άλλο ανοιχτό χρώμα, βάζω στο ένα λίγη γέμιση, τη ισιώνω και σκεπάζω με το άλλο.
Με ένα μαχαίρι αφαιρώ όση γέμιση περισσεύει περιμετρικά και αν θέλω μπορώ να προσθέσω μικρά ζαχαρωτά στη γέμιση που φαίνεται.