Go Back
+ servings

Δίχρωμα γεμιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Παιχνιδιάρικα, χρωματιστά, χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα με δύο γεύσεις ζύμης, κανέλα / σοκολάτα και τυρένια γέμιση.
Μπορούμε να παίξουμε με τους συνδυασμούς τόσο των μπισκότων όσο και της γέμισης δημιουργώντας διαφορετικό αποτέλεσμα κάθε φορά. Είναι μια ευκαιρία για να φτιάξουμε γιορτινά μπισκότα μαζί με τα παιδιά που θα ευχαριστηθούν τη διαδικασία και να προσθέσουμε διάφορα διακοσμητικά ζαχαρωτά επίσης.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Δίχρωμα γεμιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Δίχρωμα γεμιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας1 Ωρ.
Χρόνος Μαγειρέματος13 Λεπ.
Χρόνος αναμονής30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 13 Λεπ.
Πιάτο: Μπισκότα
Μερίδες: 20 Γεμιστά κομμάτια
Θερμίδες: 162kcal

Εξοπλισμός

  • Ταψί 30x40 εκ

Συστατικά

  • 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκος αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ λεμονιού το ξύσμα
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κγ κανέλα σκόνη
  • 10 γρ κακάο σκόνη

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ μασκαρπόνε
  • 40 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και πράσινο
  • Μικρά ζαχαρωτά προαιρετικά

Οδηγίες

  • Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν.
  • Ρίχνω το αυγό με τον κρόκο, τα ενσωματώνω καλά στο μείγμα και αρωματίζω με το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα του λεμονιού και την κανέλα.
  • Προσθέτω σταδιακά τα 270 γρ από το αλεύρι δημιουργώντας τη ζύμη.
  • Τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος ενώνω με άλλα 10 γρ αλεύρι.
  • Το άλλο μέρος το ενώνω με το κακάο.
  • Τυλίγω κάθε ζύμη με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη τη ζύμη και κόβω σε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ-πατ (κάθε σχέδιο σε 2- 4 ή 6 κομμάτια, το ίδιο και με το άλλο χρώμα ζύμης για να ζευγαρώσουν). Όμοια συνεχίζω και με το άλλο χρώμα ζύμης.
  • Τα ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 10-13 λεπτά. Τα βγάζω, τα μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Για τη γέμιση χτυπάω με το μίξερ το μασκαρπόνε με το ζαχαρούχο γάλα να ενωθούν.
  • Προσθέτω την κρύα κρέμα γάλακτος και αναδεύω ξανά.
  • Μοιράζω τη γέμιση σε δύο ίσα μέρη και βάζω στο ένα κόκκινο και στο άλλο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Παίρνω 2 μπισκότα με το ίδιο σχήμα, το ένα σκούρο και το άλλο ανοιχτό χρώμα, βάζω στο ένα λίγη γέμιση, τη ισιώνω και σκεπάζω με το άλλο.
  • Με ένα μαχαίρι αφαιρώ όση γέμιση περισσεύει περιμετρικά και αν θέλω μπορώ να προσθέσω μικρά ζαχαρωτά στη γέμιση που φαίνεται.

ΤΙΠ:

  • Αν τη γέμιση τη θέλω πιο «στητή» τη βάζω στο ψυγείο πρώτα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 162kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 3g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 41mg | Sodium: 49mg | Potassium: 40mg | Fiber: 1g | Sugar: 7g | Vitamin A: 299IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 23mg | Iron: 1mg