- Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν. 
- Ρίχνω το αυγό με τον κρόκο, τα ενσωματώνω καλά στο μείγμα και αρωματίζω με το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα του λεμονιού και την κανέλα. 
- Προσθέτω σταδιακά τα 270 γρ από το αλεύρι δημιουργώντας τη ζύμη. 
- Τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος ενώνω με άλλα 10 γρ αλεύρι. 
- Το άλλο μέρος το ενώνω με το κακάο. 
- Τυλίγω κάθε ζύμη με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά. 
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη τη ζύμη και κόβω σε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ-πατ (κάθε σχέδιο σε 2- 4 ή 6 κομμάτια, το ίδιο και με το άλλο χρώμα ζύμης για να ζευγαρώσουν). Όμοια συνεχίζω και με το άλλο χρώμα ζύμης. 
- Τα ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 10-13 λεπτά. Τα βγάζω, τα μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν. 
- Για τη γέμιση χτυπάω με το μίξερ το μασκαρπόνε με το ζαχαρούχο γάλα να ενωθούν. 
- Προσθέτω την κρύα κρέμα γάλακτος και αναδεύω ξανά. 
- Μοιράζω τη γέμιση σε δύο ίσα μέρη και βάζω στο ένα κόκκινο και στο άλλο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
- Παίρνω 2 μπισκότα με το ίδιο σχήμα, το ένα σκούρο και το άλλο ανοιχτό χρώμα, βάζω στο ένα λίγη γέμιση, τη ισιώνω και σκεπάζω με το άλλο. 
- Με ένα μαχαίρι αφαιρώ όση γέμιση περισσεύει περιμετρικά και αν θέλω μπορώ να προσθέσω μικρά ζαχαρωτά στη γέμιση που φαίνεται.