Σε ένα μπολ βάζω τα φακές και γεμίζω με νερό να τις καλύπτει 2-3 εκ. Τις αφήνω να μουλιάσουν για 3 ώρες.
Τις στραγγίζω και τις ρίχνω στο μπλέντερ μαζί με 130 ml νερό, το αλάτι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα αλέθω όλα μαζί καλά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Αδειάζω το μείγμα σε λαδόκολλα στο ταψί (30x40 εκ), και το απλώνω όσο πιο λεπτό γίνεται στο ίδιο πάχος.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα για 15 λεπτά (να είναι ψημένο αλλά μαλακό).
Βγάζω από το φούρνο, κόβω, οριζόντια, κάθετα και διαγώνια δημιουργώντας τρίγωνα κομμάτια.
Τα μεταφέρω ένα-ένα στη σχάρα (χωρίς να καλύπτει το ένα το άλλο) και τα βάζω για 2η φορά στο φούρνο μειώνοντας στους 180°C, στον αέρα για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Τα σερβίρω μαζί με κάποιο ντιπ για να τα βουτάω (δες ΕΔΩ ντιπ για να τα συνοδεύσεις)