Στραγγίζω τα ροδάκινα καλά, τα κόβω σε φέτες (κάθε μισό στα τέσσερα) και κρατάω το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το φρέσκο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος με τη σοκολάτα σε χαμηλή ένταση να λιώσουν και να ενωθούν. Το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω τη βανίλια και το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό πλήρες.
Συνεχίζω με το σοκολατένιο μείγμα και αφού ενώσω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα ενσωματώνω σταδιακά στο μείγμα.
Απλώνω λαδόκολλα στη βάση της φόρμας 24-26 εκ και βουτυρώνω - αλευρώνω τα τοιχώματα της, μεταφέρω το μείγμα σε αυτή ισιώνοντας την επιφάνεια του.
Απλώνω πάνω του τα κομμάτια του ροδάκινου σπειροειδώς περιμετρικά και στο κέντρο τοποθετώ ένα μισό ολόκληρο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 55 λεπτά περίπου.
Βγάζω το κέικ από το φούρνο και με ένα πινέλο το αλείφω με 50 ml από το σιρόπι.
Αφήνω να κρυώσει για 1 ώρα, αφαιρώ τη φόρμα και το μεταφέρω στην πιατέλα.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.