Πλένω, ξεφλουδίζω και κόβω τα καρότα στα δύο ή στα τρία κατά μήκος ανάλογα το μέγεθος τους.
Τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί, στη σειρά (χωρίς να καλύπτει το ένα το άλλο).
Τα ραντίζω με ½ ΚΣ ελαιόλαδο, πασπαλίζω με ¼ κγ αλάτι και τα ψήνω στους 220°C, στις αντιστάσεις για 35 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (ενδιάμεσα τα ανακατεύω). Τα βγάζω και τα αφήνω 10 λεπτά να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω σε δυνατή ένταση 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 4 λεπτά να γίνει διάφανο.
Ρίχνω το σκόρδο, το κύμινο, το σέλερι, το θυμάρι και το τζίντζερ, ανακατεύω μέχρι να μαραθεί το σέλερι για 1 λεπτό.
Τα βάζω στον πολυκόφτη ή το μπλέντερ μαζί με τα ψημένα καρότα (που κόβω πρώτα σε μικρότερα κομμάτια), 150 γρ ζωμό και τα πολτοποιώ να γίνουν πουρέ.
Μεταφέρω τον πουρέ στην κατσαρόλα μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, μισοσκεπάζω το σκεύος και όταν αρχίσει να βράζει, μειώνω την ένταση σε μέτρια-χαμηλή. Αφήνω να σιγοβράσει για 15 λεπτά να ενωθούν καλά τα αρώματα και τα υλικά.
Προσθέτω 200 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό πλήρες, ½ κγ αλάτι και ¼ κγ πιπέρι, ανακατεύω για 2 λεπτά και το βγάζω από την εστία.
Για γαρνίρισμα βάζω σε ένα ταψί φέτες ψωμί και πάνω στην κάθε μια από 2 ΚΣ ανάμικτο τριμμένο τυρί ΔΩΔΩΝΗ.
Τις ψήνω στο φούρνο, στο γκρίλ, στους 220°C για 2-3 λεπτά, μόλις λιώσει το τυρί είναι έτοιμες και τις βγάζω.
Τοποθετώ από ½ φέτα ψωμί στην άκρη του πιάτου, γαρνίρω με ένα μικρό κλωνάρι σέλερι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως!