Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω, σε δυνατή ένταση, 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με τα καρότα για 3 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτω το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρυ, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το κύμινο, τα αφήνω για ½ λεπτό και ρίχνω την πιπεριά, τις φακές, το ζωμό (ζεστό), αλάτι και πιπέρι.
Όταν αρχίσουν να βράζουν, μειώνω την ένταση σε μέτρια-χαμηλή, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και τις αφήνω να βράσουν για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Ενδιάμεσα ανακατεύω και συμπληρώνω ζωμό αν χρειαστεί.
Τέλος συμπληρώνω με το γάλα εβαπορέ, ανακατεύω αφήνοντας να βράσει για 1-2 λεπτά και το βγάζω από την εστία.
Σερβίρω αμέσως γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο.