Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και ρίχνω τα μανιτάρια (κομμένα στα 4).
Ανακατεύω να σοταριστούν καλά και να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους (περίπου 20 λεπτά).
Τα βγάζω, τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και τα αλέθω στον πολυκόφτη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω 1 ΚΣ ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα).
Ρίχνω τα καρότα, ανακατεύω, αφήνω για 2 λεπτά και βάζω το σκόρδο.
Μετά από 1 λεπτό προσθέτω τα αλεσμένα μανιτάρια, ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά, τις τριμμένες ντομάτες, το ζωμό των λαχανικών ή νερό, 1 κγ αλάτι, 1/4 κγ πιπέρι, την κανέλα, τη δάφνη και το μπούκοβο ή πιπερόκαμα.
Μειώνω την ένταση σε μέτρια και αφήνω το μείγμα να σιγοβράζει για 20 λεπτά (ενδιάμεσα αν χρειαστεί συμπληρώνω με ζωμό ή νερό ώστε να υπάρχει πάντα ζουμί, υγρασία στη σάλτσα).
Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα του κιμά μανιταριών, πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή, αφαιρώ την κανέλα και τη δάφνη, προσθέτω το μαϊντανό, ανακατεύω αφήνω για ένα λεπτό και το βγάζω από την εστία.
Γεμίζω μια βαθιά κατσαρόλα στα 2/3 με νερό, σκεπάζω με το καπάκι και την βάζω σε δυνατή ένταση να βράσει το νερό.
Τότε προσθέτω 1 κγ αλάτι και τα ζυμαρικά να βράσουν για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν λίγο και τα στραγγίζω.
Μουλιάζω τα κάσιους στο νερό (να τα σκεπάζει) σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες ή για 30 λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζω και τα πολτοποιώ στον πολυκόφτη ή με το ραβδομπλέντερ μαζί με ½ κγ αλάτι, το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό τόσο ώστε να γίνει η υφή του σαν αλοιφή.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνω μια στρώση από τον κιμά μανιταριών (4ΚΣ).
Ρίχνω όλα τα ζυμαρικά, τον υπόλοιπο κιμά και τα ανακατεύω πολύ καλά.
Απλώνω από πάνω την κρέμα των κάσιους προσεκτικά να σκεπάζει όλα τα ζυμαρικά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Το βγάζω αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρω.