Πλένω καλά τα φρούτα, τα ξεφλουδίζω και τα κόβω σε κομμάτια.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη με το νερό και τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτω τα ροδάκινα και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Βάζω το χυμό του λεμονιού, αφήνω για άλλα 2 λεπτά και βγάζω την κατσαρόλα από την εστία.
Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιώ το μείγμα.
Το αφήνω σε δροσερό μέρος να κρυώσει ελαφρά (μην είναι βραστό) και το μεταφέρω στο μπουκάλι. Αν θέλω μπορώ να το περάσω από σουρωτήρι ώστε να απομακρυνθούν οι ίνες του φρούτου.
Αφήνω το μπουκάλι με ανοιχτό καπάκι μέχρι να κρυώσει τελείως, το κλείνω και το αποθηκεύω στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες πριν σερβίρω.