Φτιάχνω το γάλα αμυγδάλου.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το νερό, τη ζάχαρη και το γάλα αμυγδάλου , ανακατεύω και αφήνω σε μέτρια ένταση να βράσουν.
Αφαιρώ τον αφρό με ένα κουτάλι και συνεχίζω το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την πυκνότητα σιροπιού.
Τότε προσθέτω την εσάνς πικραμύγδαλου, ανακατεύω για τελευταία φορά και βγάζω από τη φωτιά.
Βάζω το ρόφημα σε αποστειρωμένα μπουκάλια και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν.
Τα κλείνω με το καπάκι και τα αποθηκεύω στο ψυγείο.
Σερβίρω με παγάκια κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου ανάλογα την εποχή, αραιώνοντας την με νερό και 1,5 εκ σουμάδα.