Σε νέο καθαρό βάζο τοποθετώ 75 γρ από το προζύμι που έχω φτιάξει μαζί με 50 γρ αλεύρι σκληρό, 50 γρ αλεύρι ολικής άλεσης και 125 γρ εμφιαλωμένο νερό.
Ανακατεύω καλά το μείγμα, να υγρανθεί όλο το αλεύρι (και στα τοιχώματα) και το σκεπάζω με ένα πανί.
Το αφήνω σε ζεστό μέρος για 12 ώρες και επαναλαμβάνω τη διαδικασία.
Σήμερα η δραστηριότητα πρέπει αν είναι πιο έντονη, δηλαδή οι φουσκάλες και η οσμή του.
Συνεχίζω όμοια για άλλες 2 μέρες να το τρέφω ανά 12 ώρες.