Κόβω τις σταφίδες σε κομμάτια (με το ψαλίδι κουζίνας ή το μαχαίρι) και τις ανακατεύω με 1 ΚΣ από το αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάω με το ξύρμα ή το μίξερ.
Προσθέτω τα αρωματικά, το ξύσμα του πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Βάζω και τη ρακή και ανακατεύω.
Σε ένα μεγάλο δοχείο κρατάω το χυμό πορτοκαλιού πάνω από το μπολ, προσθέτω τη σόδα και ανακατεύω. Ο χυμός θα αφρίσει και θα χύνεται μέσα στο μπολ όπου βάζω μετά και τον υπόλοιπο.
Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα και θα δημιουργηθεί ένας πυκνός χυλός.
Βάζω τα καρύδια, τις σταφίδες και τα ανακατεύω όλα καλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψί πυρίμαχο λαδωμένο και πασπαλίζω με σουσάμι την επιφάνειά του.
Το ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 60-70 λεπτά, αν χρειαστεί σκεπάζω με αλουμινόχαρτο προς το τέλος.
Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το κόβω σε κομμάτια για να το σερβίρω.