Ξεπλένω κάτω από τρεχούμενο νερό το πλιγούρι να αφρατέψει. Το ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ.
Ψιλοκόβω, στραγγίζω τις ντομάτες και τις προσθέτω κι αυτές στο μπολ.
Ψιλοκόβω το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τα βάζω με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα μικρό μπολ ή βαζάκι, αναμιγνύω την κανέλα, τα 7 spice, το πιπέρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
Δοκιμάζω κι αν χρειάζεται προσθέτω αλάτι ή λεμόνι.
Σερβίρω πάνω σε φύλλα μαρουλιού και γαρνίρω με ρόδι.