- 3 κ. σ. (30γρ.) ψιλό πλιγούρι
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 150 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 20 γρ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες ή ένα μικρό (shallot)
- 1 κ. γ. 7 spice *
- ¼ κ. γ. κανέλα
- ¼ κ. γ. πιπέρι
- αλάτι
- 1 λεμόνι χυμό λεμονιού και έξτρα αν θέλουμε
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 μαρούλι προαιρετικά
- 1 ρόδι προαιρετικά
* Αν δε βρούμε σε Λιβανέζικο 7 Spice, Baharat ή All Spice στο μπαχαράδικο μπορούμε να φτιάξουμε κάτι ανάλογο τρίβοντας σε σκόνη (σε γουδί ή αλεστική μηχανή) τα παρακάτω μπαχαρικά:
- 1 κ. γ. κόκκους πιπέρι
- 1 κ. γ. σπόρια κόλιανδρου
- ½ κ. γ. κανέλα
- 3 - 4 γαρύφαλλα
- 2 κ. γ. σπόρια κύμινου
- 1 κ. γ. κάρδαμο
- ½ τριμμένο μοσχοκάρυδο
Διατηρείται για 2 μήνες σε κλειστό βαζάκι.