Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και την καστανή ζάχαρη.
Προσθέτω τα υγρά υλικά το ελαιόλαδο, το μέλι, το αυγό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Ζυμώνω μια σφιχτή ζύμη.
Την απλώνω πάνω σε λαδόκολλα, ραντίζω με αλεύρι την επιφάνεια της και με τον πλάστη την ανοίγω σε πάχος 3 – 4 μμ.
Με κουπ-πατ κόβω σε χριστουγεννιάτικα σχέδια. Όση ζύμη περισσέψει την ξανανοίγω και κόβω μπισκότα.
Τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνω στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 10 – 12 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους).
Τα βγάζω τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και τα αποθηκεύω σε κλειστό δοχείο.