Απλώνω τις πανσέτες, τους προσθέτω αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και από τις δύο πλευρές.
Βάζω σε λειτουργία την έξυπνη τοστιέρα TEFAL OPTIGRILL+, πατάω το κατάλληλο κουμπί, το είδος που θέλω να ψήσω (μπριζόλα), το ΟΚ και περιμένω να θερμανθεί.
Όταν είναι έτοιμο, με ειδοποιεί με ηχητική και φωτεινή ειδοποίηση καθώς αναβοσβήνει το μωβ φως και το ανοίγω και τοποθετώ τις πανσέτες στις αντικολλητικές πλάκες του, τις οποίες προηγουμένως έχω λιπάνει ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο (παρότι δεν είναι απαραίτητο).
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά μου κόβοντας το κρεμμύδι και την ντομάτα καθώς δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα άλλο.
Επειδή θέλω τις πανσέτες μέτρια ψημένες, ακούω πρώτα την ειδοποίηση για το σενιάν (αναβοσβήνει το κίτρινο χρώμα, δεν κάνω τίποτα) και έπειτα για το μέτριο ψήσιμο (με το πορτοκαλί χρώμα). Αν θέλω πολύ καλό ψήσιμο, περιμένω την επόμενη ειδοποίηση με το κόκκινο χρώμα.
Λόγω της καινοτομίας της TEFAL OPTIGRILL+ με τον αισθητήρα μέτρησης πάχους, είμαι σίγουρη ότι θα έχω το αντίστοιχο ψήσιμο που θέλω κάθε φορά. Αν μια πανσέτα είναι πιο παχιά από την άλλη η έξυπνη τοστιέρα με τον αισθητήρα το αντιλαμβάνεται και προσαρμόζει ανάλογα το χρόνο ψησίματος.
Όταν ακούσω το ηχητικό σήμα, ανοίγω την TEFAL OPTIGRILL+, βγάζω τις πανσέτες και πατάω το κουμπί απενεργοποίησης της συσκευής για να κλείσει. Βάζω τις πανσέτες σε ένα ξύλο κοπής, τις αφήνω 5 λεπτά να ξεκουραστούν και έπειτα τις κόβω σε οριζόντια κομμάτια.
Ετοιμάζω τη μια πίτα απλώνοντας πάνω της λίγο βούτυρο, την αναποδογυρίζω και προσθέτω το τυρί, την πανσέτα, τα μανιτάρια και λίγες ροδέλες κρεμμυδιού.
Σκεπάζω με την άλλη πίτα, αλείφω όμοια βούτυρο από πάνω και τοποθετώ τη σκεπαστή πάλι στην TEFAL OPTIGRILL+, αφού έχω επιλέξει αυτή τη φορά κατά την προθέρμανση την ένδειξη για τοστ.
Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι όσο ψήνεται, μπορώ να φτιάξω μια σαλάτα για να συνοδεύσω την πίτα ωστόσο. Περιμένω την δεύτερη ηχητική ειδοποίηση, για μέτριο ψήσιμο ξανά.
Μόλις ετοιμαστεί η πίτα, την βγάζω από την TEFAL OPTIGRILL+, πατάω το κουμπί αποσύνδεσης και κλείνω τη συσκευή. Μεταφέρω σε ένα πιάτο την πίτα, την ανοίγω, προσθέτω τις φέτες της ντομάτας, ραντίζω με λίγο αλάτι, συνεχίζω με 1 κουταλιά της σούπας από την σως, το φύλλο μαρουλιού και σκεπάζω.
Σερβίρω αμέσως.