Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει.
Ρίχνω σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας την ανάδευση.
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά ενσωματώνοντας τα καλά στο μείγμα πριν συνεχίζω με το επόμενο.
Αρωματίζω με τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ρίχνω στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα σε δόσεις, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
Παίρνω τα 5 μπισκότα, τα ανοίγω στη μέση και με ένα μαχαίρι αφαιρώ τη γέμιση. Για να τα θρυμματίσω είτε τα βάζω στον πολυκόφτη είτε τα βάζω σε μια σακούλα κατάψυξης που κλείνει καλά και τα θρυμματίζω χτυπώντας τα με τον πλάστη.
Τα υπόλοιπα 15 μπισκότα τα κόβω στα 6 περίπου (μια φορά στη μέση και άλλες δύο φορές κάθετα) ολόκληρα με ένα μεγάλο μαχαίρι.
Τα προσθέτω στο μείγμα και τα δύο (θρυμματισμένα και χοντροκομμένα) μπισκότα και με μια μαρίζ ή κουτάλα τα ανακατεύω απαλά να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα του κέικ και ρίχνω μέσα το μείγμα ισιώνοντας την επιφάνεια του.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C στη μεσαία σχάρα για 50-60 λεπτά (αν η οδοντογλυφίδα βγει στεγνή είναι έτοιμο).
Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζω πάνω στη σχάρα που το αφήνω να κρυώσει τελείως.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ (ή με το σύρμα στο χέρι) την κρέμα τυριού να μαλακώσει.
Ρίχνω σταδιακά την άχνη ζάχαρη και ενδιάμεσα την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά).
Συνεχίζω με την άχνη μέχρι το γλάσο να είναι ρευστό αλλά να έχει ελαστικότητα (κάπως σφιχτό) ώστε να μην φύγει όλο όταν το βάλω στο κέικ.
Τέλος προσθέτω τα 3 θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύω πολύ απαλά (δεν θέλω να γίνει σοκολατένιο το γλάσο αλλά να φαίνονται τα θρύμματα των μπισκότων.
Αφού βάλω ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα κάτω από τη σχάρα του κέικ, το λούζω με το γλάσο και γαρνίρω με τα μισά μπισκότα από πάνω.
Μεταφέρω το κέικ στην πιατέλα (με τη βοήθεια από 2 μεγάλες σπάτουλες ή μαχαίρια), αφήνω το γλάσο να στεγνώσει και έπειτα σερβίρω.