Go Back
+ servings

Υγρό κέικ σοκολάτας

Υγρό κέικ σοκολάτας, που λιώνει στο στόμα και θα γίνει η νέα εμμονή σου!Εύκολο μα πεντανόστιμο και γι αυτό θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά :)
Υγρό κέικ σοκολάτας
Εκτύπωση Συνταγής
4.57 from 16 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 30 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 14 Κομμάτια
Θερμίδες: 507kcal

Συστατικά

  • 150 ml γάλα
  • 80 γρ. κακάο
  • 150 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 245 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανιλίνες ή 1 ΚΣ εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκανάζ:

  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 1 ΚΣ σιρόπι καλαμποκιού
  • 1 ΚΣ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, το αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το κακάο και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύω καλά να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, με το αλάτι και τη σόδα.
  • Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει.
  • Προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά ένα, ένα και τη βανίλια στο τέλος.
  • Συνεχίζω με το αλεύρι εναλλάξ με το σοκολατένιο μείγμα, ξεκινώντας και τελειώνοντας πάντα με το αλεύρι.
  • Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνω το μείγμα.
  • Το ψήνω στους 180 °C για 50 - 60 λεπτά.
  • Για την γκανάζ αναμιγνύω τη ζεστή κρέμα γάλακτος με τη κουβερτούρα, το σιρόπι και το βούτυρο.
  • Όταν κρυώσει το κέικ το «λούζω» από πάνω με την γκανάζ, το αφήνω 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί και σερβίρω.

TIPS:

  • Σπάμε τα αυγά ξεχωριστά, ένα- ένα και τα προσθέτουμε στο μείγμα
  • Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα
  • Η γκανάζ με το σιρόπι και το βούτυρο θα διατηρήσει τη γυαλάδα της

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 507kcal | Carbohydrates: 53g | Protein: 7g | Fat: 32g | Saturated Fat: 20g | Cholesterol: 112mg | Sodium: 392mg | Potassium: 190mg | Fiber: 4g | Sugar: 33g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 51mg | Iron: 2.1mg