Go Back
+ servings

Healthy mac & cheese με αβοκάντο

Το Mac and cheese με αβοκάντο είναι το απόλυτο comfort food που μαζί με τις Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO με τομάτα και σπανάκι, έχουν τον υγιεινό χαρακτήρα που προσδοκά κάθε γονιός. Η πλούσια γεύση του αβοκάντο σε συνδυασμό με τη βουτυρένια και γεμάτη θρεπτικά στοιχεία προσθήκη του, προσφέρει μοναδική απόλαυση σε κάθε μπουκιά.
Αν θες να απολαύσεις ένα υπέροχο Mac and cheese με αβοκάντο, μπορείς να το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα στο σπίτι με απλά υλικά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Χρειάζεσαι μόνο λίγα λεπτά για να το ετοιμάσεις και θα σε ανταμείψει με την υπέροχη γεύση του. Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Healthy mac & cheese με αβοκάντο
Healthy mac & cheese με αβοκάντο
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 6 Μερίδες
Θερμίδες: 761kcal

Συστατικά

  • 400 γρ Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO
  • 25 γρ. αλάτι
  • 60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • ¼ κ. γ. πιπέρι
  • ¼ κ. γ. μοσχοκάρυδο
  • 260 γρ cheddar τριμμένο
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Λίγη πάπρικα καπνιστή προαιρετικά για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Στον πολυκόφτη βάζω την ψίχα των αβοκάντο, το χυμό των λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και τα πολτοποιώ.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό, όταν βράσει ρίχνω το αλάτι και τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύω , μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας (10 λεπτά) και τα στραγγίζω.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο, το ενώνω με το αλεύρι, το καβουρδίζω για 1-2 λεπτά και ενσωματώνω σε δόσεις το γάλα.
  • Μειώνω την ένταση σε μέτρια/χαμηλή και αναδεύω διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το μείγμα των αβοκάντο.
  • Τέλος, βάζω λίγο-λίγο το τυρί, ανακατεύω και ρίχνω τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO.
  • Επαναφέρω την κασταρόλα στην εστία για 2 λεπτά να ενωθούν όλα τα υλικά, την κατεβάζω και σερβίρω αμέσως γαρνίροντας με λίγη πάπρικα καπνιστή!

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη MISKO

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 761kcal | Carbohydrates: 73g | Protein: 27g | Fat: 41g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 18g | Cholesterol: 64mg | Sodium: 2554mg | Potassium: 783mg | Fiber: 7g | Sugar: 11g | Vitamin A: 811IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 544mg | Iron: 2mg