Στον πολυκόφτη βάζω την ψίχα των αβοκάντο, το χυμό των λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και τα πολτοποιώ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό, όταν βράσει ρίχνω το αλάτι και τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύω , μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας (10 λεπτά) και τα στραγγίζω.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο, το ενώνω με το αλεύρι, το καβουρδίζω για 1-2 λεπτά και ενσωματώνω σε δόσεις το γάλα.
Μειώνω την ένταση σε μέτρια/χαμηλή και αναδεύω διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το μείγμα των αβοκάντο.
Τέλος, βάζω λίγο-λίγο το τυρί, ανακατεύω και ρίχνω τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO.
Επαναφέρω την κασταρόλα στην εστία για 2 λεπτά να ενωθούν όλα τα υλικά, την κατεβάζω και σερβίρω αμέσως γαρνίροντας με λίγη πάπρικα καπνιστή!