Η πιο εύκολη καραμέλα, χωρίς αποτυχία είναι αυτή με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα το γνωστό dulce de leche. Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι μπορούμε να το φτιάξουμε με τρεις διαφορετικούς τρόπους ανάλογα το χρόνο που διαθέτουμε και μας ταιριάζει περισσότερο.
Ξεκινάμε με τον πιο γνωστό βράζοντας το ζαχαρούχο στην κατσαρόλα που είναι και ο πιο αργός αφού χρειάζονται 3 ώρες. Το θετικό αυτής της μεθόδου είναι ότι συμφέρει να κάνουμε πολλά κουτιά μαζί και να τα διατηρήσουμε στο ντουλάπι μας για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Δεύτερη και γρηγορότερη μέθοδος, βράσιμο στη χύτρα μέσα σε 30 λεπτά. Το θετικό αυτής της μεθόδου είναι ο σύντομος χρόνος, δεν χρειάζεται παρακολούθηση, μπορούμε να φτιάξουμε πολλά κουτιά μαζί και διατηρείται για ένα χρόνο στο ντουλάπι. Τρίτη μέθοδος είναι στο φούρνο που θα χρειαστούν 2 ώρες. Το θετικό αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορούμε να ελέγξουμε το αποτέλεσμα γιατί βλέπουμε αν θέλουμε πιο ανοιχτόχρωμή ή όχι την καραμέλα μας. Το αρνητικό επειδή είναι ανοιγμένη η συσκευασία, αποθηκεύεται για 2 εβδομάδες μόνο στο ψυγείο σε βάζο κλειστό. Προσωπικά προτιμώ την τρίτη μέθοδο, στο φούρνο, γιατί μπορώ να ελέγχω το αποτέλεσμα και η επιτυχία του είναι σίγουρη.