Για να ξεραθεί το φύλλο κρούστας το κόβω σε λωρίδες με τα χέρια ή όλο μαζί με ένα μαχαίρι και το ξεκολλάω το ένα από το άλλο πάνω σε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
Μπορώ να το κάνω από την προηγούμενη μέρα και τα το αφήσω να ξεραθεί με τον αέρα, διαφορετικά το ψήνω στον αέρα στους 100*C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ξεραθεί (ενδιάμεσα το ανακατεύω για να ξεραθούν όλα τα κομμάτια). Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει.
Φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, σε μέτρια ένταση, ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη και τα αφήνω να βράσουν για 2-3 λεπτά. Το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ (όσο πιο μεγάλο έχω) χτυπάω το λάδι με τη ζάχαρη με το σύρμα.
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά ενσωματώνοντάς τα στο μείγμα.
Συνεχίζω με τα αρωματικά τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και έπειτα το γιαούρτι σε δόσεις.
Ρίχνω το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας το κι αυτό και τέλος λίγα λίγα βάζω τα ξερά φύλλα κρούστας φροντίζοντας να υγρανθούν καλά όλα.
Αφήνω το μείγμα να μουλιάζουν τα φύλλα για 20- 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα ψήνω την πίτα στους 180*C, στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά.
Μόλις πάρει χρώμα, την βγάζω από τον φούρνο, την αφήνω 3 λεπτά να κρυώσει και τη λούζω με το κρύο σιρόπι.
Την αφήνω να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει πριν την κόψω σε κομμάτια για να τη σερβίρω.