- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά, το ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι. 
- Σε ένα άλλο μπολ ενώνω τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το αλάτι, την ρίγανη και το μπέικιν πάουντερ. 
- Ρίχνω σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά, ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη ελαστική, χωρίς να κολλάει όμως στα χέρια. 
- Πλάθω τη ζύμη σε λουκάνικο, την τυλίγω σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. 
- Αφού περάσει η ώρα, χωρίζω στα δύο τη ζύμη και ανοίγω τη μισή με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. 
- Προσθέτω από τη μια πλευρά την μισή ποσότητα της φέτας σε κυβάκια, γυρίζω και ρίχνω τα υπόλοιπα από την άλλη. 
- Με τον κόφτη της πίτσας κόβω σε λωρίδες του 1 εκ και έπειτα στη μέση. 
- Πλάθω σε κυλινδρικό κουλουράκι κάθε λωρίδα και το βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί. 
- Όμοια ανοίγω και κόβω την υπόλοιπη σκέτη ζύμη. 
- Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 35 – 40 λεπτά, μόλις τα κριτσίνια σκληρύνουν, είναι έτοιμα και τα βγάζω από το φούρνο (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα το πάχος και το πόσο σκληρά τα θέλουμε). 
- Τα βάζω σε σχάρα να κρυώσουν κι έπειτα τα αποθηκεύω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για μια εβδομάδα (αυτά με τη φέτα χρειάζονται ψυγείο).