Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια/δυνατή ένταση το λάδι, ρίχνω το κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα και ανακατεύω να σοταριστούν, να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους (5-7 λεπτά).
Προσθέτω τα σκόρδα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τα πιπέρια και αφήνω για 1 λεπτό.
Συνεχίζω με τις ντομάτες, το λάχανο, το ζωμό τόσο ώστε να καλυφτούν σχεδόν τα λαχανικά και μόλις αρχίσει να βράζει, μειώνω την ένταση σε μέτρια/ χαμηλή, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω να σιγοβράσει για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα (δοκιμάζω και αν χρειαστεί μπορεί να αφήνω λίγο ακόμα).
Ανάλογα πόσο ζουμερή τη θέλω, μπορώ να ξεσκεπάσω την κατσαρόλα τα τελευταία 10 λεπτά, αν δυναμώσω την ένταση ώστε να δέσει περισσότερο το ζουμί.
Σερβίρω στα πιάτα και γαρνίρω από πάνω με λίγο φρέσκο τριμμένο λάχανο πολύ λεπτά κομμένο και μαϊντανό.
*Κομμένο σε λεπτές φέτες